Laserbehandeling

  • Een femto-LASIK (Femtosecond-Laser-Assisted In Situ Keratomileusis) behandeling is nog steeds de meest populaire ooglaserbehandeling wereldwijd sinds de introductie in 1989 omdat het een nauwkeurige, snelle en veilige ingreep is. Het wordt in het algemeen uitgevoerd bij refractie-afwijkingen gaande van -10D tot +4.5D, op voorwaarde dat het hoornvlies regelmatig en dik genoeg is.

    Tijdens een LASIK behandeling wordt met een femtosecond laser een dun hoornvliesflapje gemaakt, wat nadien wordt om met een excimerlaser een dun laagje van het dieper gelegen hoornvlies te verdampen. Hierdoor verandert het hoornvlies van vorm. Na de laserbehandeling wordt het flapje weer terug op zijn plek gelegd waarna deze zich vanzelf vastzuigt aan het onderliggende hoornvlies. De gezichtsscherpte is na enkele dagen weer hersteld.

    Een femto-LASIK behandeling kost 1750 euro per oog. Dit is inclusief nazorg de eerste 2 jaar.

  • Een PRK (Photorefractieve Keratectomie) behandeling is de minst invasieve behandeling binnen de refractiechirurgie. Doordat de laser enkel de oppervlakte van het hoornvlies behandelt en er geen flapje wordt gemaakt, betekent dit dat het de veiligste methode is voor mensen met een dun of afwijkend hoornvlies en/of droge ogen.
    Hier hangt echter aan vast dat het oppervlakkig wondje moet genezen, waardoor het herstel wat langer duurt dan bij een LASIK behandeling.
    Een PRK behandeling kost 1635 euro per oog. Dit is inclusief nazorg de eerste 2 jaar.

Sluit de enquête