Implantlens

Een kunstlensimplantatie is een alternatief voor een laserbehandeling en wordt aangeraden bij patiënten met een hoge refractie-afwijking of een te dun hoornvlies, of zij die een reversibele behandeling wensen. Bij kunstlensimplantaties blijft de vorm van het hoornvlies gelijk, maar wordt er een hele dunne kunstlens in het oog bij geplaatst. Dit kan op 2 manieren:

  • Bij een ICL (Implantable Collamer Lens) kan u het zich simpelweg voorstellen alsof er een zachte contactlens in het oog wordt geplaatst achter het regenboogvlies, net voor de eigen lens. De lens is dus niet zichtbaar voor het blote oog. Door de plaatsing in een reeds bestaande anatomische ruimte en het design van de lens, moet deze niet vast gemaakt worden. Daar komt ook bij dat vanwege het zachte materiaal er slechts kleine sneetjes nodig zijn tijdens de operatie die normaal gezien niet gehecht moeten worden.

    Een ICL ingreep kost 2950 euro per oog als er een cylinder gecorrigeerd moet worden, en 2750 euro per oog als dit niet het geval is. Dit is inclusief nazorg de eerste 2 jaar.

  • De Artisan lens werd ontwikkeld door de Nederlandse oogarts professor Worst. De lens is gemaakt van hard plastic en wordt vastgeklemd aan het regenboogvlies, vóór de pupilopening. Met hechtingen wordt het wondje gesloten, en na 4 weken weer verwijderd.

    Een Artisan ingreep kost 2750 euro per oog als er een cylinder gecorrigeerd moet worden, en 2300 euro per oog als dit niet het geval is. Dit is inclusief nazorg de eerste 2 jaar.

Sluit de enquête