Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.
Marlies Gijs

Ga terug

dr. Marlies Gijs

Biochemicus

Korte beschrijving

“Als biochemicus onderzoek ik of traanvocht (en andere oogvochten) stoffen bevatten die ons wat kunnen vertellen over een ziekte. Op deze manier probeer ik de oorzaak van een ziekte te achterhalen of de diagnose van een ziekte te verbeteren. Wat ik erg interessant vind, is dat we met de allernieuwste technologieën meer dan honderden stoffen kunnen analyseren uit slechts 1 druppel traanvocht.“

Aandachtsgebieden

  • Traanvocht bepalingen
  • Biobank traanvocht
  • Oculaire biomarkers
  • Oogheelkundige aspecten van neurodegeneratieve aandoeningen (bv. de ziekte van Alzheimer) en systemische ziektes (bv. COVID-19)

Contact

Curriculum vitae

Dr. Marlies Gijs (1986) studeerde af als Master in de Biochemie en Biotechnologie aan de Universiteit van Antwerpen met grote onderscheiding. In 2015 behaalde ze haar doctoraat in de Farmaceutische en Biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Luik. Sinds oktober 2015 is ze werkzaam als senior onderzoeker aan de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht. Naast wetenschappelijk onderzoeker, is ze docent aan de Universiteit Maastricht en begeleidt ze studenten en promovendi.

Sluit de enquête