Positief resultaat inspectiebezoek

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Cambria","serif";}

Onlangs heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg een bezoek gebracht aan het Academisch Centrum voor Refractiechirurgie (ACRC), onderdeel van de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde. Doel van het bezoek was te beoordelen of er aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg voldaan wordt. Hiervoor werd getoetst op vele onderdelen waaronder de inrichting van de bestuurlijke verantwoordelijkheid, incidentenmanagement, kwaliteitsbeleid, dossiervoering, zorgproces, infectiepreventie en medicatieveiligheid. Zo is bijvoorbeeld gevraagd hoe de klachtenregeling is opgesteld, hoe de medewerkers zijn opgeleid, hoe de voorlichting aan patiënten is, hoe de preoperatieve, operatieve en postoperatieve zorg is geregeld en hoe goed de apparatuur wordt onderhouden.

Op alle onderdelen heeft het ACRC de maximale score behaald. Dit betekent dat er door het ACRC goede, verantwoorde zorg geleverd wordt. Een mooi resultaat waar wij als ACRC erg trots op zijn.

Het gehele rapport (pdf) is hieronder in te zien.