Over ons

Algemeen

In de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht kunt u rekenen op een deskundige, snelle en patiëntvriendelijke behandeling.

Deskundig

Poli niveau 0Alle oogartsen zijn na hun opleiding tot oogarts verder gespecialiseerd in een deel van de oogheelkunde. Wetenschappelijk onderzoek om de behandeling van oogziekten verder te ontwikkelen is een normaal onderdeel van het takenpakket. Jaarlijks worden 30 - 40 artikelen van onze oogartsen gepubliceerd in toonaangevende internationale medische tijdschriften. Zij zijn lid van internationale wetenschappelijke verenigingen om kennis uit te wisselen met oogartsen uit de hele wereld. Dat betekent dat de nieuwste ontwikkelingen altijd voor u beschikbaar zijn.  

Snel

Voor poliklinische consultaties kennen wij geen lange wachttijden. In al onze vestigingen kunt u binnen maximaal vijf werkdagen terecht. Als er sprake is van een spoedeisend probleem zelfs nog dezelfde dag. Dit wordt altijd beoordeeld in overleg met een oogarts. Als u vragen hebt naar aanleiding van een bezoek aan één van onze oogartsen kunt u bellen met de polikliniek in Maastricht. Hier is iedere dag een arts beschikbaar die u te woord kan staan en zo mogelijk samen met u het probleem telefonisch oplost.

Patiëntvriendelijk

De Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht stelt zich tot doel de volledige oogheelkundige zorg op academisch niveau beschikbaar te stellen aan alle inwoners van Zuid-Limburg. Uitgangspunt daarbij is dat de zorg zoveel mogelijk naar de patiënt komt, in plaats van de patiënt naar de zorg. Om die reden werken alle oogartsen zowel in de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht als in één van de andere locaties in Zuid-Limburg. Zo is er een compleet aanbod van zorg in uw directe omgeving. Er is een formele samenwerking met de oogartsen uit Terneuzen, Vlissingen, Middelburg, Goes, Hulst en Oostburg. Deze samenwerking maakt de academische zorg in Maastricht makkelijk toegankelijk voor inwoners van een groot deel van de provincie Zeeland. Ook hier geldt dat oogartsen van de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht met regelmaat in Terneuzen aanwezig zijn. Samen met de oogartsen aldaar wordt voor patiënten met complexe aandoeningen de behandeling vastgesteld. Veelvuldige contacten tussen de oogartsen onderling garanderen een continue hoge kwaliteit van zorg.